Onderhoudsvrije tuin met kunstgras

Lekker relaxen in de tuin, dat wil toch iedereen. Tegenwoordig is de tuin echt een verlengstuk van onze woonruimte geworden. Dat zie je ook terug in de sfeervolle aankleding van de tuin. Alleen brengt een tuin wel onderhoud met zich mee, dus het is prettig als je dat tot een minimum kunt beperken. Hierdoor je zoveel mogelijk van de tijd die je in de tuin doorbrengt gebruiken om te ontspannen. Een onderhoudsvrije tuin met kunstgras is de oplossing.

Kleur in de tuin

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de hele tuin te betegelen, maar allereerst is dat niet goed voor de afwatering en ten tweede wordt het dan wel een hele saaie boel. Een tuin vraagt om wat kleur om toch het buitengevoel te benadrukken. Daarom is een onderhoudsvrije tuin met kunstgras ideaal. Deze fraaie groene grasmat heeft weinig tot geen onderhoud nodig en brengt wel een natuurlijke sfeer in de tuin.

Dat scheelt wel heel veel werk

Dat kunstgras steeds populairder wordt, is niet voor niets. Kunstgras heeft nu eenmaal flink wat voordelen ten opzichte van echt gras. Zeker een onderhoudsvrije tuin met kunstgras zorgt dat je volop van je tuin kunt genieten zonder dat je de hele tijd met tuinieren bezig moet zijn. Je hoeft dit gras namelijk niet te maaien, je hoeft geen randjes te knippen of de grasmat te verticuteren. Ook het gras bemesten is niet nodig en ook al is het nog zo warm, sproeien hoeft ook niet. Kunstgras wordt niet dor als het dagen achter elkaar droog is en het wordt ook niet lelijk als het zwembad er een paar weekjes op staat.

Bestand tegen alle weersomstandigheden

Het kunstgras heeft de laatste jaren flinke sprongen gemaakt in de ontwikkeling. Er zijn steeds minder nadelen en het kunstgras is steeds minder van echt gras te onderscheiden. Natuurlijk ontbreekt de geur van gras maar de positieve bijkomstigheid is dat kunstgras ook nooit de oorzaak kan zijn van allergieën zoals hooikoorts. Het is bestand tegen alle weersomstandigheden en je hebt het hele jaar door een mooi groen gazon. Met kunstgras hoef je ook niet voortdurend het onkruid ertussenuit te halen, ook dat scheelt enorm veel werk.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Behalve dat het kunstgras weinig onderhoud vraagt, heeft het ook een lange levensduur. Het gaat zeker wel 10 tot 25 jaar mee. Het is uv-bestendig en kleurvast, ook al ligt het in de volle zon. Als het gras dus eenmaal ligt heb je er weinig omkijken meer naar. Af en toe een bezem er overheen is voldoende. Er zijn ook heel veel soorten kunstgras, sommige zijn een perfecte keuze als je voor een strak siergazon gaat, andere soorten zijn weer meer geschikt voor de kinderen om op te spelen. Hierdoor kan iedereen voor een onderhoudsvrije tuin met kunstgras kiezen, je kiest gewoon het type kunstgras wat bij jouw wensen past.

Onderhoudsarme planten

Het is natuurlijk niet alleen het kunstgras wat de tuin onderhoudsvriendelijk maakt. Kies ook voor planten die niet zo veel onderhoud nodig hebben, zoals de zonnehoed, de geranium sanguineum, vrouwenmantel of de schoenlappersplant. Kies in een onderhoudsarme tuin voor 10 planten per vierkante meter. Het is sowieso verstandig om een border snel dicht te laten groeien. Hierdoor krijgt onkruid minder kans. Een andere uitstekende manier om onkruid te voorkomen, is om de grond af te dekken met boomschors, split of grind.

De schutting en de tegels

Als je een schutting in de tuin nodig hebt, dan kun je het beste een hardhouten schutting nemen. Behalve dat hardhout een langere levensduur heeft, vraagt het ook minder onderhoud dan geïmpregneerd hout. Voor de bestrating kun je het beste een keramische tegel nemen als je weinig onderhoud wilt, een goedkoper alternatief is een betontegel.

Neem contact op voor de scherpste prijs!

Onze merken