Minder last van hooikoorts met kunstgras

Kunstgras zien we in Nederlandse tuinen, op sportvelden en ook in interieurs van bedrijven en winkels steeds vaker terugkomen. Het lijkt erop dat dit type gras echt mainstream aan het worden is. Maar vanwaar deze ontwikkeling? Waarom zijn er zoveel particulieren en bedrijfseigenaren die overstappen op het leggen van kunstgras in plaats van gewoon gras? Een van de motieven is voor veel mensen het feit ervoor zorgt dat je minder last hebt van hooikoorts met kunstgras en soortgelijke allergieën. Naast deze pre zijn er nog diverse andere kenmerken die kunstgrasmatten uniek en voordelig maken. Lees snel verder om erachter te komen welke pluspunten dit zijn!

Prettig voor mensen die hooikoorts of soortgelijke allergieën hebben

Heb je te kampen met hooikoorts of een pollenallergie? Dan is even relaxed en ontspannen in de tuin zitten vaak niet mogelijk. Immers, met een allergie onder de leden krijg je dan last van allerlei kwaaltjes, zoals hoofdpijn, verkoudheid, huiduitslag of zere ogen. Veel mensen besluiten daarom om dan maar lekker binnen te blijven zitten, ook als het buiten toch echt schitterend weer is. Beslis je tot de aankoop van kunstgras, dan ben je snel van dit probleem af!

Het onderhouden van je gazon gaat straks een stuk gemakkelijker

Naast het pluspunt dat je als hooikoortspatiënt met kunstgras gewoon normaal in de tuin kunt zijn zonder allerlei narigheden, is het minimale onderhoud van kunstgras erg aantrekkelijk. Natuurlijke gazons en graspercelen moeten gesproeid worden, zeker bij extreme temperaturen, om mooi en vitaal te blijven. Kunstgras heeft geen sproeiwater nodig. En dat bespaart niet alleen veel water (sowieso schaars in de zomermaanden), maar levert ook een lagere waterrekening op en zorgt ervoor dat je veel tijd overhoudt. Naast sproeien zijn ook andere vormen van tuinonderhoud bij kunstgrasmatten voortaan verleden tijd.

Grote keuze aan soorten en kleuren

Fijn aan kunstgras is in de derde plaats de ruime keuzemogelijkheden die er zijn. Zo kun je gaan voor kunstgras met lange, flexibele sprieten of juist voor laag kunstgras met hardere grasvezels. Ook als het aankomt op kleuren is er veel mogelijk. Omdat kunstgras gemaakt is van kunststof, kun je dit in vrijwel elke kleur krijgen. Wil je bijvoorbeeld een mooi rood kunstgrastapijt op je balkon plaatsen? Geen probleem! Tel hier nog de lange levensduur van namaakgras op en het plaatje is compleet: kunstgras is een slimme aankoop!

Neem contact op voor de scherpste prijs!

Onze merken