Op de momenten dat je vrij bent is de camping de plek bij uitstek om heerlijk te relaxen en te genieten. Een tent of een caravan? Wat maakt het uit? Zolang jij het er maar naar je zin hebt. Wil je je verblijf op de camping nog aangenamer maken? Kies er dan voor om je kampeerplek te verrijken met kunstgras. De mogelijkheden zijn wat dat betreft legio. In dit artikel geven we je daarom een aantal praktische voorbeelden. Maar je kunt natuurlijk ook zelf allerlei creatieve toepassingen bedenken.

Kunstgras in de voortent

Lang niet elke camping beschikt over een lekker grasveld waarop je je voortent kunt plaatsen. En is zo’n veld wel aanwezig – en wordt dat veel gebruikt – dan is de kans groot dat er allerlei kale plekken in het gras te vinden zijn. Loop niet het risico dat je op een harde ondergrond hoeft te bivakkeren en neem gewoon je eigen stuk kunstgras mee naar de camping. Dit voorkomt natte prut en zand in de caravan. Door bijvoorbeeld het kunstgras in de voortent te leggen fungeert dit als een soort van buitentapijt, die onder meer het vuil van blote voeten borstelt, zodat je achtertent minder snel vies wordt. Bij regenachtig weer voorkomt kunstgras in de voortent ook meteen dat die plek een smerige blubberpoel wordt. Natuurlijk kun je ook kunstgras op allerlei andere plekken in en om je tent leggen om daarmee je kampeercomfort te verhogen.

Kunstgras voor de caravan

Wat voor kampeerplekken voor tenten kan gelden, is vaak nog meer van toepassing als je ervoor kiest om met je caravan een camping te bezoeken. In dat soort gevallen is een kale en/of harde ondergrond als tijdelijke parkeerplek vrij gebruikelijk. Wil je toch graag een heleboel zachte grassprietjes tussen je blote tenen voelen als je in of uit je caravan stapt, dan is het leggen van een mat met kunstgras voor de caravan natuurlijk een slimme zet. Daarnaast zorgt kunstgras voor de caravan ook voor een leuk decoratief aspect. Je omgeving krijgt er sowieso een aangekledere aanblik van.

Gemakkelijk overal mee naar toe te nemen

Je hoeft trouwens weinig extra moeite te doen om kunstgras met je mee te kunnen nemen naar de camping. Het kunstgras is per slot van rekening tamelijk licht van gewicht en de grasmat kan, net als een stuk vloerbedekking, gemakkelijk worden opgerold. Dit compacte formaat zorgt er ongetwijfeld voor dat je hiervoor een plekje in je bagage weet te vinden, zodat je er overal plezier van kunt hebben.