Kunstgras in de tuin

Kunstgras, perfect voor buiten of halfopen ruimten, op balkons, terrassen, sportvelden of speelplaatsen, is een van de innoverende decoratieproducten van het moment.

Hoewel het oorspronkelijk werd ontworpen voor sportvelden, is kunstgras dit toepassingsgebied al lang ontstegen en wordt het nu gebruikt in residentiële landschapsarchitectuur omdat het een aantal voordelen biedt ten opzichte van traditioneel gras.

Met behulp van kunstgras kan iedereen die hunkert naar het groen van een tuin maar geen tijd heeft om een natuurlijk gazon te onderhouden, toch een stukje natuur dichterbij brengen. Hieronder vindt je enkele ideeën voor tuinaanleg door middel van een kunstgazon. Bekijk ze!

De voordelen van een kunstgrastuin
Kunstgras is een uiterst visueel aantrekkelijk product en biedt een aantal voordelen voor zijn eigenaars. Met zijn hulp hoeft je niet langer jouw kostbare vrije tijd te besteden aan het regelmatig maaien, het oogsten van onkruid dat opduikt of het behandelen tegen ongedierte.

Kunstgras is het hele jaar door toegankelijk en groen, wordt niet snel vuil en is tegelijk gemakkelijk schoon te maken door het gewoon met water af te spuiten, wat vooral handig is als je huisdieren hebt.

Bovendien hoeft je zich geen zorgen te maken over de verkeersbestendigheid, want kunstgras wordt niet beschadigd bij intensief gebruik, in tegenstelling tot natuurgras.

1. Een balkon versieren met kunstgras
Als je in een flat woont, waar de buitenruimte beperkt is tot het balkon, betekent dat niet dat je niet van een groen gazon kunt genieten.

Met kunstgras kunt je de gewenste frisheid op jouw balkon brengen en de ruimte omtoveren tot een oase van groen. Dit gazon lijkt niet alleen sterk op natuurgras, maar voelt ook zacht aan, is aangenaam om op te stappen en kan je helpen ontspannen na een lange dag werken.

2. Wanddecoratie voor binnen
Een van de trends van het moment is deze, om een muur volledig te versieren met kunstgras, wat decoratief gezien een verrassend effect kan hebben, waardoor die kamer het hoogtepunt van het huis wordt. Bovendien krijgt je met kunstgras het hele jaar door de uitstraling van een groen, mooi en fris gazon, zelfs in droge omstandigheden!

Hoewel we dit gazon meestal op woonkamermuren aantreffen, is het een zeer recente trend om het op gang- en badkamermuren aan te brengen, waarbij de kleur en de kwaliteiten intact blijven. Omdat het hypoallergeen is, is het materiaal ook perfect voor mensen die allergisch zijn voor planten, maar die zich het plezier dat groen gras visueel in huis brengt, niet willen ontzeggen.

3. Een tuin inrichten met kunstgras
Kunstgras in de tuin is perfect, ongeacht de vorm. Het geeft ze levendigheid en frisheid en wekt de indruk van een royalere ruimte.

Bovendien kunnen zelfs de kleinste tuinen met kunstgras uit decoratief oogpunt volledig worden benut door discrete en aantrekkelijke extra details zoals kleine fonteinen, terrasbloemen of bloempotten, lantaarns en decoratieve lampen of sierstruiken die het centrale terrein beschermen.

Er zijn verschillende soorten kunstgras op de markt, zodat je vervolgens de juiste optie kunt kiezen voor de eerder voorbereide ruimte. Vergeet niet dat de groene ruimte die kunstgras biedt, een vleugje levendige kleur in de tuin zal brengen, terwijl ook het risico van onkruid en ongedierte wordt geëlimineerd.

Neem contact op voor de scherpste prijs!

Onze merken