Kunstgras en honden

Kunstgras kent vele voordelen die de tuin een stuk fraaier en onderhoudsvriendelijker maken. Maar wat nu als je een hond hebt? Is kunstgras dan nog steeds een verstandige keuze? Mensen gaan er soms automatisch vanuit dat de hond of andere huisdieren liever gewoon gras hebben. Gelukkig kunnen we je geruststellen, niets is minder waar. Menig hond, kat of ander dier is helemaal in zijn sas met het kunstgras en dat laten ze vaak zien door juist te gaan liggen op het stuk in de tuin waar het kunstgras ligt. Ook het spelen of rollen op kunstgras bevalt ze prima. Dus kunstgras en honden is geen probleem.

Zacht en schoon

De huisdieren vinden het kunstgras juist vaak erg fijn. Ondanks dat ze waarschijnlijk niet het verschil zien tussen echt gras en kunstgras bevalt het zachte gras ze prima. We kunnen ons het ook wel voorstellen, het zachte gras voelt natuurlijk ook heerlijk aan bij die honden- of poezenpootjes. Er zijn verschillende types kunstgras, het ene kunstgras is zachter dan het andere. Behalve dat het aangenaam aanvoelt is er nog een ander voordeel, ze komen bij kunstgras niet zo snel onder de modder te zitten en dat vinden de baasjes dan vooral weer erg fijn. De vloer in de woning wordt hierdoor ook minder snel vies.

Een kuil graven is verleden tijd

Honden hebben natuurlijk weleens de neiging om in het gras te graven. Fanatiek gaan ze aan de slag en voordat je het weet, heb je een kuil in de tuin en ziet het grasgazon er niet meer uit. Met kunstgras wat geschikt is voor huisdieren blijkt al snel dat ze er helemaal niet in kunnen graven en gaat de lol om het te proberen er snel van af. Ze zullen het al snel ook niet meer proberen.

Een klein ongelukje in de tuin

Natuurlijk laat je liever je hond gewoon buiten de tuin uit, maar soms kan er natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren. Mocht dit gebeuren dan is er zeker geen man over boord. De urine loopt eigenlijk gewoon door de gaatjes aan de onderkant van het kunstgras heen. De betere soorten kunstgras zullen hiervan ook niet verkleuren. Natuurlijk is het frisser als je de restanten urine nog even wegspoelt met wat water of als je dat prettiger vindt met een sopje. Hierna kun je er weer met een gerust hart zelf op gaan liggen. Wil je alle risico op luchtjes bij warm weer uitsluiten? Dan kun je ook nog naturaliserende korrels in het kunstgras gooien. Eventuele ammoniakgeuren worden door deze korrels opgenomen, waarna ze geurloos verdampen.

Een groot ongelukje in de tuin

Zelfs ontlasting van het huisdier op het kunstgras is eigenlijk geen probleem. Je raapt de ontlasting net zoals buiten op met een schepje of een zakje, waarna je het weggooit. Maak daarna het kunstgras even schoon met een sopje en je merkt er niets meer van. Het kunstgras ziet er weer net zo fris uit en het ruikt ook niet naar ontlasting. Wat het huisdier ook achterlaat op het kunstgras, het zorgt niet net zoals bij echt gras voor gele of bruine plekken. Er komen dus ook geen kale plekken, maar het goed uitziende gazon blijf gewoon intact.

Honden en kunstgras is genieten voor de baas

Het beste is om te kiezen voor kunstgras wat geschikt is voor huisdieren als je huisdieren hebt. Ook de manier van leggen is belangrijk. Voorkom naden bij het leggen, hier zouden de honden of katten hun nagels of poten aan kunnen beschadigen. Jonge honden zouden een opstaande naad ook als kluif- of trekmateriaal kunnen zien en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling van kunstgras en honden. Over het algemeen kunnen we zeggen dat kunstgras en honden prima samengaan, de meeste huisdieren vinden het kunstgras echt geweldig vinden en natuurlijk zijn de bezitters van de huisdieren ook enthousiast. Nooit meer maaien, randjes knippen of sproeien, maar gewoon genieten van een mooi gazon of speelveld.

Neem contact op voor de scherpste prijs!

Onze merken