Kunstgras: het is voor veel mensen de perfecte oplossing als ze van een kleurrijk, gezellig tuintje willen genieten zonder al te veel werk. Kunstgras blijft altijd mooie groen, en dat is natuurlijk het bekendste voordeel.
Dat wil echter niet zeggen dat je kunstgras zomaar op eender welke ondergrond kunt gebruiken. Als je je kunstgras op tegels wilt leggen, dan is het wel degelijk belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Welke zaken zijn dat, en hoe kan je ervoor zorgen dat je optimaal van je kunstgras kunt genieten? Vragen die hier een duidelijk antwoord krijgen!

Kunstgras op een tegelvloer, kan dat?

Om kort een antwoord te geven op die vraag: ja, je kan wel degelijk kunstgras op tegels leggen. De meeste mensen kiezen ervoor om kunstgras op een standaard ondergrond te plaatsen, zoals een zandbed. Dit is de meest gangbare oplossing, omdat er dan een soort van buffer ontstaat tussen de tegels en het kunstgras zelf.

Wil je je kunstgras echter rechtstreeks op je terras of onder de veranda leggen, dan moet er een extra maatregel worden getroffen: het leggen van een beschermende laag, drukverdeeldoek.

Drukverdeeldoek is een doek dat als extra laag dient tussen het gras en de tegels. Het gaat om een viltachtig materiaal dat zo’n 3 tot 4 mm dik is, en gemakkelijk als tussenlaag gelegd kan worden. Dit brengt enkele interessante voordelen met zich mee, zoals het volgende stukje van dit overzicht duidelijk maakt!

De voordelen van een drukverdeeldoek tussen tegels en kunstgras

Drukverdeeldoek is een populaire oplossing als beschermlaag tussen tegels en kunstgras, en dat heeft verschillende redenen:

1. Het kunstgras slijt minder snel af

Eerst en vooral zal het kunstgras dankzij deze doek minder snel afslijten. Dit komt doordat tafels en stoelen die over het gras schuiven, minder snel schade en slijtage zullen veroorzaken.

2. Het kunstgras kan als tapijt gebruikt worden

Het is mogelijk om door middel van een drukverdeeldoek het kunstgras vast te klitten aan de hoeken. Op die manier kan men een soort van tapijt maken, dat dus ook gemakkelijker verlegd kan worden.

3. Het kunstgras bevat geen voegen meer

Daarbij zal het kunstgras dankzij zo’n doek niet langer voegen hebben, waardoor die dus ook door het gras zelf niet langer zichtbaar zullen zijn. En dat zorgt ervoor dat het kunstgras veel natuurlijker en mooier oogt!

4. Ook mogelijk bij bitumen ondergrond

Ten slotte is een drukverdeeldoek ook toepasbaar bij balkons of terrassen die met bitumen zijn afgewerkt. Bitumen is een laag rubberachtig materiaal, dat dankzij een drukverdeeldoek nog minder snel zal slijten.

Vertrouw op de kwaliteit van een speciaalzaak voor uw kunstgras op tegels

De voordelen van een drukverdeeldoek voor de kwaliteit, duurzaamheid én uitstraling van kunstgras gaan duidelijk ver. Natuurlijk wil je wel de best mogelijke service krijgen, want enkel zo ben je zeker dat je waarde krijgt voor je geld. Bij een speciaalzaak kan je rekenen op een uitstekende én complete service, waardoor jouw terras of balkon binnen de kortste keren met een extra beschermend drukverdeeldoek is uitgerust!