Hoe kies je het beste kunstgras?

Wat is het beste kunstgras? Een logische vraag om jezelf te stellen op het moment dat je overweegt om dit aan te schaffen. Het is een ideaal product als je graag groen in je tuin of op je balkon wilt, zonder dat je hier werk van hebt. Maar je wilt dan wel zeker weten dat als je dit koopt, dat je kiest voor kwaliteit. Je wilt een product dat er lang mooi uit blijft zien en waar je vele jaren plezier van zult hebben. Waar moet je dan op letten bij aanschaf? Wat is het beste kunstgras?

Punten die de kwaliteit bepalen
De kwaliteit van het kunstgras wordt bepaald door verschillende punten. Zo maakt het aantal vezels uit, net als de vorm die ze hebben en het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten om op te letten als je dit product wilt gaan kopen. Daarnaast zijn er zowel geïmpregneerde als niet-geïmpregneerde varianten verkrijgbaar. Ook dit kan van belang zijn.

Gewicht van de vezels
Het eerste waar je op zou moeten letten, is het gewicht van de vezels. Oftewel: je wilt zoveel mogelijk vezels per vierkante meter. Is de dichtheid van de vezels hoog, dan blijven ze namelijk veel beter rechtop staan. Ook als je vaak over het kunstgras heen loopt of er op speelt of sport.

Polyethyleen of polypropyleen
Kunstgrasvezels kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, vaak wordt er gekozen voor polyethyleen of polypropyleen, afgekort ook wel PE of PP genoemd. Voor welke van deze materialen kun je nu het beste kiezen? Als je wilt dat het kunstgras er lang mooi uit blijft zijn, kun je het beste kiezen voor PE. Dit materiaal is namelijk minder gevoelig voor verkleuring en kan daardoor zonder problemen in de volle zon gelegd worden.

Verschillende vormen
Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar de vezels van kunstgras kunnen in verschillende vormen gemaakt worden. Je denkt hierbij waarschijnlijk aan rechte sprietjes, maar deze zijn niet sterk genoeg. Kunstgras kan gemaakt zijn van vezels in een diamantvorm, S-vorm, C-vorm of W-vorm. Deze laatste vorm is het sterkst en kun je dan ook het beste kiezen.

Geïmpregneerd
Heb jij een hond of andere huisdieren die nog wel eens op het gras zouden kunnen plassen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor geïmpregneerd kunstgras. Dit is namelijk beter bestand tegen zuren en kan dus tegen een ongelukje van je huisdier.

Hoogste kwaliteit
Wat is het beste kunstgras? Dat is dus een geïmpregneerde variant gemaakt van PE in een W-vorm, met een hoge vezeldichtheid. Als je daarvoor kiest, dan kun je er zeker van zijn dat je jarenlang plezier zult hebben van je kunstgras!

Neem contact op voor de scherpste prijs!

Onze merken