Een zwembad op het kunstgras, kan dat?

Je kent het vast wel. Het is een mooie zomerse dag en je gaat samen met je kinderen een zwembadje opzetten. Dit is natuurlijk hartstikke leuk, maar het brengt ook offers met zich mee. Als je een mooi grasveld hebt liggen, wordt dit altijd beschadigd. Je eindigt altijd met een grote gele plek en het gras er omheen wordt altijd modderig. Maar hoe zit het nu met een zwembad en kunstgras? Kun je wel een zwembadje op kunstgras plaatsen of is dit er ook slecht voor? Wij zochten het voor je uit!

Een zwembad en kunstgras

Voor kunstgras gelden er andere regels dan voor normaal gras. Een zwembad en kunstgras gaan namelijk enorm goed samen. Dit komt door de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Allereerst is het zo dat kunstgras natuurlijk niet dood kan gaan. De gele plekken in gras ontstaan omdat ze geen zonlicht en water meer krijgen. Hierdoor wordt de kleur van het gras geel en gaat de grassprieten langzaamaan dood. Kunstgras is natuurlijk gemaakt van niet levende materialen, waardoor het ook geen zon en water nodig heeft. Hierdoor behoudt het kunstgras zijn kleur en zal het niet vergaan als je er een zwembad op plaatst. Daarnaast ontstaat er ook geen modder als het kunstgras te nat wordt. Er wordt namelijk helemaal geen zand gebruikt tussen het kunstgras, waardoor modder geen kans heeft.

Chloor bij het water voegen

Als je een zwembadje voor een langere tijd wilt laten staan, is het van belang dat het water schoon blijft. Een goede optie hiervoor is het toevoegen van een beetje chloor. Het chloor zorgt er namelijk voor dat bacteriën en andere indringers worden vernietigd of in ieder geval niet snel door kunnen breken. Dit resulteert in schoon water en zorgt ervoor dat het water geen groene kleur aanneemt. Ook als je een klein beetje chloor in het zwembad stopt, is dit voor kunstgras geen probleem. Het chloor valt niet direct het kunstgras aan, omdat het verdunt is door het water. Je kunt dus met een gerust hart je zwembadje voorzien van chloor. Let er wel op dat geconcentreerde hoeveelheden chloor niet goed zijn voor het kunstgras. Bij het vullen is het daarom belangrijk dat je niet de fles met chloor laat vallen.

Het zwembad leeg laten lopen

Zoals eerder vermeld, kan een klein beetje chloor in het zwembad geen kwaad. Ook als je het zwembad leeg gaat laten lopen, is dit geen aanslag op het kunstgras. Je dient natuurlijk het water wel zo goed mogelijk te verdelen, zodat je niet lang last blijft houden van het water. Als er een zonnige dag aanbreekt, verdampt het water snel, waardoor je tuin er weer helemaal perfect uit zal zien!

Neem contact op voor de scherpste prijs!

Onze merken